Sexologisk Rådgivning & Parterapi - Logo

Utroskab

”Hvordan kunne du????!!!!”

Hvornår er der egentlig tale om utroskab?

Er det ved at drikke en kop kaffe sammen? Ved at flirte? Tale fortroligt sammen? Kærtegne hinanden? Kysse? Eller først ved fuldbyrdet samleje? Grænsen for, hvornår det kan betragtes som utroskab, varierer meget fra person til person, og også fra parforhold til parforhold.

Der kan være utallige grunde til at man ”falder i”, men ofte er utroskab en indikator for, at man mangler noget i det eksisterende parforhold  –  behov, der ikke bliver opfyldt.

Hvorom alting er: Utroskab i form af sidespring eller længerevarende parallelforhold, kan på mange måder føles uhyre smertefuldt og ødelæggende og kan opleves som et uoverstigeligt tillidsbrud. Og det kan betyde ”begyndelsen til enden” på et parforhold.

Men vil I hinanden nok og er den gensidige respekt stadig nogenlunde intakt - på trods af det skete - og ikke mindst, er viljen til at blive sammen og få ”klaveret til at spille” igen, og bedre end før, behøver det ikke nødvendigvis at føre til et brud.

Krise i parforholdet kan medvirke til, at man bliver klar over, at det er noget meget dyrebart man er ved at sætte over styr. Men omvendt også tydeliggøre, og sætte stort spørgsmålstegn ved, om forholdet er det rigtige for en at fortsætte i.

Det kan i den situation være umådelig svært at få talt ud om, hvorfor det gik som det gjorde, og hvad gør jeg/vi nu?

I Sexologisk Rådgivning & Parterapi i Gentofte – Gentofte/København/Hørsholm/øvrige Nordsjælland mv – kan jeg hjælpe jer med at finde ”hoved og hale” i alle de mange følelser, der er i spil og finde løsningsmuligheder til, hvordan I kan finde hinanden igen. Og gå bestyrket og klogere på jer selv og hinanden, videre i jeres liv sammen. Eller – hvis forholdet har lidt uoprettelig skade – hvordan I finder en form for afklaring med situationen her og nu, og hvordan I kan komme videre hver for sig.

Janne

 

Sexologisk Rådgivning & Parterapi
Janne Kongsholm
Aut. sexolog & socialrådgiver
Telefon: 28 96 70 55
E-mail: jksamliv@c.dk
Paul-Petersensvej 14, 2820 Gentofte

Læs mere her 

Se min profil på LinkedIn:
Janne Kongsholm, aut. sexolog & socialrådgiver

Webdesign af Søgemedier A/S

Sitemap